Geef je interieur vorm met deze 4 tips

Een ruimte inrichten gaat zoveel verder dan het kiezen van meubilair en het bepalen van kleuren. Ook in de zorg is dat zo. Een interieur komt pas tot leven wanneer er aandacht is voor details, zoals accessoires, planten, muurbekleding en zelfs geuren. Zeker in combinatie met het doordacht totaalconcept van Studio M en aangepast zorgmeubilair van Moments Furniture. Ontdek onze 4 tips voor een geslaagde styling.

Durf spelen met kleur

Rijke, felle kleuren en grafische prints zijn helemaal terug van weggeweest! Kies voor contrast en ga gerust de funky toer op: mix oranje en bruin met felgroen, kobaltblauw paars of chroom. Een welgekomen knipoog naar de jaren 60 en 70.
Wist je trouwens dat werken met contrasten heel interessant is in een zorgcontext? Mensen met dementie hebben soms last van verminderd zicht en hebben baat bij contrasterende kleuren. Kies dus een andere tint voor de stoelen en de vloer bijvoorbeeld.

De natuur als duurzame bron

Ook in 2022 blijft de voorkeur voor natuurlijke en duurzame materialen een feit. Dit komt trouwens bij vele trendsetters terug, zoals Hilde Francq. Combineer houten elementen met planten, warme tinten en authentieke accessoires. Zo creëer je een omgeving waar je makkelijk tot rust komt.

Hout is een duurzaam product dat volledig recycleerbaar is. Een goede keuze voor wie zo ecologisch mogelijk zijn interieur wil aankleden en het laat de liefde voor het ambacht goed tot zijn recht komen. Bovendien leunt het perfect aan bij de filosofie van Moments Furniture, dat volop inzet op een circulaire economie.

Denk aan muurbekleding

Hou bij het stylen van een ruimte zeker rekening met de muren. Met een wandtapijt, een speels behang of aangepaste gordijnen of jaloezieën dompel je een leefruimte om in een sfeer van gezelligheid. Daarnaast hebben deze decoratieve elementen vaak een geluiddempend effect.

Kies een stijl

Zoals met alles geldt trop is teveel. Kies bewust voor een bepaalde trend of stijl en vermijd overdaad. Je vertoeft tenslotte graag in een ruimte zonder kakafonie aan prints, tinten en vormen. In een zorginstelling is minimalisme een veilige optie, al mag het soms wat meer zijn. Huiselijkheid staat voorop, in gezonde balans met functioneel gebruiksgemak.
Hoe je een interieur ook vormgeeft, ga steeds voor kwaliteit. Niet alleen zijn hoogwaardige accessoires duurzaam, puur vakmanschap geeft extra cachet en verhoogt het authentieke gevoel. Op zoek naar gericht advies? De hospitality creators van Studio M helpen je graag.
 

Creating healing environments

Speciaal voor jou hebben we een nieuw magazine gemaakt waar we het hebben over verschillende aspecten van healing environments, zintuiglijke beleving, valpreventie en kleinschalig wonen. Bekijk het magazine online of ontvang een gedrukt exemplaar.

Ontdek het magazine