Hoe kies je een fauteuil voor mensen met dementie?

Bij een huiselijk interieur hoort een comfortabele fauteuil. Ook voor personen met dementie is dit belangrijk. Dit meubelstuk bepaalt mee de sfeer van de ruimte. Met enkele basisregels helpt Moments Furniture je in deze keuze.

  • Kies voor een traditioneel model. De fauteuil moet herkenbaar zijn voor de persoon met dementie. Geen onderdelen of poten in chroom of rvs, dus. Het zal hen net angstig of onzeker maken.
  • Hou rekening met een goede zithoogte en diepte. Je moet er vlot uit op kunnen staan. Qua hardheid kies je dan best voor een zitting uit stug schuim. Ook de armleuningen moeten over de volledige diepte steun bieden en op de juiste hoogte staan. 
  • Steek voldoende tijd in het kiezen van de juiste kleur van de stoffering. De gebruiker moet die mooi vinden, maar de kleur moet ook voldoende contrast bieden met de leefomgeving. 
  • Ga voor tactiliteit. Voel en ervaar het materiaal van de stof. Dit helpt bij de zitervaring.

Moments Furniture heeft een ruim aanbod aan ergonomische relaxzetels en fauteuils, uitgerust met tal van opties en accessoires. Contacteer ons voor de mogelijkheden.
 

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over een van onze producten of wenst u conceptueel interieuradvies? Wij helpen u graag voort.

Contacteer ons