Hygiëne en comfort met de juiste look-and-feel

Meubels voor zorginstellingen ontwerpen en produceren vereist aandacht voor belangrijke details. Misschien zelfs nog meer dan wanneer je voor particulieren een meubelstuk maakt. Want hoe combineer je de juiste look-and-feel met de steeds belangrijker wordende hygiënemaatregelen? Een evenwichtsoefening die Moments Furniture elke keer opnieuw met succes maakt bij de ontwikkeling van nieuwe meubelstukken.

Door COVID-19 is er nog meer aandacht voor de hygiënemaatregelen in zorginstellingen. Handen wassen, mondmasker correct dragen, wegwerphanddoekjes gebruiken, oppervlaktes ontsmetten, ... De mantra zit er goed ingebakken om infecties en virussen geen kans te geven. 

Moments Furniture is zich hier al langer van bewust en integreert hygiëne dan ook in ieder ontwerp. Materialen kiezen voor meubels in zorginstellingen is dan ook een kwestie van de juiste balans. Een meubelstuk moet er niet alleen mooi uitzien, de materialen moeten ook comfortabel aanvoelen en perfect te onderhouden zijn.

Zorgvuldig gekozen materialen

Daarom trekt Moments Furniture steeds de kaart van materialen en stoffen die antibacterieel behandeld en afwasbaar zijn. Hout krijgt een dubbele vernislaag met tweecomponentenvernis voor extra bescherming. Na de eerste laag wordt het hout nog eens opgeschuurd. Zo is de structuur volledig dicht en gesloten, kunnen bacteriën niet doordringen en is het hout eenvoudig te reinigen, ook wanneer dat herhaaldelijk en intensief gebeurt. 

Antibacterieel en antiviraal

Op het vlak van stoffen vertaalt die harmonie tussen sfeer en hygiëne zich naar het gebruik van kunstleder. Deze stof kende de voorbije jaren een enorme evolutie. Ze werd uitgerust met zachte, soepele structuren waardoor ze een grote meerwaarde vormen voor de look-and-feel van meubels

Momenteel gaat Moments zelfs nog een stapje verder, met de introductie van Stamskin Zen. Deze antivirale en antibacteriële stof is bijzonder hygiënisch. Ze doodt een virus, ook COVID-19, binnen het uur. Een innovatieve stof dus, die bijdraagt tot een zorgtechnisch, kwalitatief meubel dat voldoet aan de hoge hygiëne-eisen die vandaag gesteld worden.