Huiselijk zorgmeubilair voor de materniteit

Een baby krijgen is een bijzondere gebeurtenis waar het hele gezin bij betrokken is. De mama is geen traditionele zorgvrager en dus mag een kamer op een materniteit ook niet benaderd worden als een klassieke ziekenhuiskamer. Wij gingen even na wat hier de aandachtspunten zijn.

Van borstvoedingskussens en warmtematrassen tot verstelbare commodes en comfortabele zetels. Voor ziekenhuizen bestaat heel wat meubilair specifiek voor materniteit. Die meubels zijn niet alleen comfortabel voor het verblijvende gezin, maar ook voor de verpleegkundigen die er dagelijks mee werken.

Het gezin centraal

Je wordt als gezin opgenomen op materniteit. Daarom is het belangrijk om een gezellige thuissetting te creëren die rust uitstraalt en waarin ieder gezinslid zich goed voelt. Die combinatie van een huiselijke omgeving met de zekerheid van medische zorgen vlakbij is ontzettend belangrijk.

De INO relaxzetel is hier een goed voorbeeld van. Je biedt het gezin een huiselijk en multifunctioneel zitmeubel aan. De moeder kan er in rusten of ze kan er de baby eten geven. Voor de vader is de zorgzetel snel getransformeerd tot slaapzetel. De zetel is ook ideaal voor kangoeroemomentjes, als buidelstoel. 

Sfeer en gezelligheid

Een huiselijke omgeving creëren is makkelijk gezegd en met het juiste zorgmeubilair ook makkelijk gedaan. De INO relaxzetel, maar ook de COSMO fauteuil, is beschikbaar in leuke kleuren en fijne stoffen zodat die meteen bijdragen aan een warme omgeving

Je kan ze ook uitrusten met tal van opties en accessoires voor meer functionaliteit en een extra huiselijk gevoel.  Denk maar aan gestoffeerde armleuningen, een design koffietafel, een leeftablet enzovoort.

Comfort voor iedereen

Als kersverse mama wil je je baby geen enkel ogenblik uit het oog verliezen. Daarom is het ook belangrijk om meubels op materniteit af te stemmen zodat alle handelingen dichtbij de moeder kunnen gebeuren. Heel wat zorgzetels, ook INO, kan je daarom uitrusten met wielen

Die nabijheid van de baby draagt bij tot de geborgenheid die het hele gezin ervaart. Alle meubels op een materniteit zijn bovendien zeer ergonomisch. Voor het gezin, maar ook voor de verpleegkundigen en vroedvrouwen die hier dagelijks mee aan de slag gaan. Het perfecte samenspel van comfort en functionaliteit.

Blog i.s.m. VAB, specialist in medisch meubilair voor o.a. moeder en kind in Nederland. Als distributeur van meubilair voor de medische sector weet VAB perfect dat innovatief comfort een verschil maakt voor zowel patiënt als zorgmedewerker.