Over Moments Furniture

Ons verhaal

Moments Furniture werd in 1935 opgericht in België, onder de naam Braekevelt. Al snel verwierven we een stevige reputatie als specialist in het ontwikkelen en produceren van zorgmeubilair en als adviseur voor het inrichten van volledige zorginterieurs. Het geheim van ons succes? Al meer dan 85 jaar gaan we in onze ontwerpen en interieurconcepten consequent voor een evenwichtige combinatie van comfort en stijl. De keuze voor functioneel design loopt als een rode draad door onze onderneming. Een blik op onze collecties zitmeubelen en zorgbedden zegt voldoende.

Europees netwerk

Vandaag bouwen we onze expertise op het vlak van kwalitatief zorgmeubilair en comfortabel ingerichte zorginterieurs verder uit en bieden we als Moments onze producten en diensten voor de gezondheidssector internationaal aan. Met verkoopkantoren in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland beschikken we over een sterk uitgebouwd Europees netwerk. De productie van onze meubelen bevindt zich in onze productiecentra in Ingelmunster (België) en Salzkotten (Duitsland). 

Een warm thuisgevoel

Als familiebedrijf hechten we veel belang aan het creëren van warme, gezellige en uitnodigende interieurs waar iedereen zich thuis voelt. Met onze zit- en slaapmeubelen en interieurconcepten bieden we daarom innovatieve en hoogkwalitatieve oplossingen aan die een goed gevoel uitstralen en maximaal rekening houden met de gezondheidstoestand van de gebruiker. 

Moments zet in op duurzame ontwikkeling en welbevinden

Moments Furniture draagt die circulaire economie hoog in het vaandel. We kiezen voluit voor materialen die een minimale impact hebben op mens en milieu. Tijdens de productie wordt afval ook zoveel mogelijk beperkt en gerecycleerd. Bovendien kan ieder onderdeel van onze meubels aan het einde van de levensduur gescheiden en gerecupereerd worden voor verwerking in nieuwe producten.

Hoe gaan we te werk?