Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over een van onze producten of wenst u conceptueel interieuradvies? Wij helpen u graag voort.

Contacteer ons

Wat is zorgmeubilair?

Zorgmeubilair, ook wel bekend als medisch meubilair of healthcare meubilair, is een categorie van meubelstukken die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften en eisen van zorgomgevingen zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra en geestelijke gezondheidszorg. In tegenstelling tot standaard meubilair, zijn zorgmeubelen ontwikkeld met de focus op het bieden van comfort, functionaliteit, en vooral, de veiligheid van zorgvragers en zorggevers. Het doel van zorgmeubilair is om een ondersteunende en functionele omgeving te creëren die bijdraagt aan het welzijn en herstel van patiënten, terwijl het tegelijkertijd de efficiëntie van zorgverleners verbetert.

Welke soorten zorgmeubelen zijn er?

Verschillende soorten zorgmeubilair zijn beschikbaar om te voldoen aan de diverse behoeften van zorginstellingen. Dit omvat zorgbedden (vaak ook als ziekenhuisbedden omschreven), relaxzetels, zetels, nachtkastjes, zorgstoelen, wachtbanken en zelfs specifieke meubels voor diverse pathologieën in ziekenhuizen of woonzorgcentra zoals materniteit of dementie. Elk type meubel is ontworpen met het oog op comfort, functionaliteit en hygiëne, aangepast aan de specifieke eisen van de zorgomgeving.

Kan standaardmeubilair gebruikt worden in de zorg?

Hoewel standaard meubilair bruikbaar kan zijn in sommige zorgomgevingen, is het belangrijk op te merken dat zorgmeubilair specifiek is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van de zorgsector. Daarom gaan wij bij Moments Furniture altijd nauwkeurig te werk bij het selecteren van meubels in onze collectie van andere merken. Hoewel dit standaard (thuis)meubelstukken zijn, bewijzen ze hun functionaliteit, comfort en hygiëne in specifieke omgevingen. Laat je dus altijd goed begeleiden bij het selecteren van het geschikte meubilair per ruimte, afhankelijk van de noden van de zorgvrager.

Voldoet zorgmeubilair aan bepaalde normen en voorschriften?

Ja, zorgmeubelen moeten voldoen aan strikte normen en voorschriften om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen in zorgomgevingen. Deze normen kunnen variëren afhankelijk van de regio en het type meubilair, maar ze omvatten vaak richtlijnen met betrekking tot materialen, constructie, hygiëne, duurzaamheid en ergonomie. Heel wat elektrische relaxzetels bij Moments Furniture zijn CE-gekeurd, en ook onze zorgbedden beschikken over de hoogste graad van certificatie. Het voldoen aan deze normen en voorschriften is essentieel om de veiligheid en het welzijn van patiënten en zorgverleners te waarborgen en om de kwaliteit van zorg in zorginstellingen te verbeteren.

Kan functionaliteit en esthetiek vereenzelvigt worden in zorgmeubels?

De esthetiek van zorgmeubels kan variëren, maar moderne ontwerpen en materialen hebben de esthetiek van zorgmeubilair aanzienlijk verbeterd. Het zorgmeubilair van Moments Furniture wordt ontworpen met aandacht voor zowel functionaliteit als visuele aantrekkingskracht. We streven ernaar om zorgmeubelen te produceren die passen bij de inrichting en sfeer van moderne zorginstellingen, en die tegelijkertijd voldoen aan de eisen voor comfort, hygiëne en duurzaamheid.