Relaxzetels voor zorgbehoevenden

Ontdek onze relaxzetels voor bejaarden, ziekenhuizen en rusthuizen. Of je nu op zoek bent naar een sta-op relaxstoel, relaxfauteuil voor de ziekenhuiskamer of geriatrische relaxzetel, wij bieden een breed scala aan comfortabele opties voor ouderen en zorgbehoevenden. Met verstelbare functies en hoogwaardige materialen geniet je van ongeëvenaarde rust en ondersteuning. Creëer een oase van ontspanning en rust in je zorgfaciliteit met onze relaxzetels voor ouderen. Ontdek ons assortiment en vind jouw ideale geriatrische relaxmeubel.

Merk

Doelpubliek

Ino

Deze comfortabel gevormde fauteuil met ergonomische bediening past zich vlot aan de behoeften en noden van de gebruiker aan.

Product details

Echo

Deze care relaxfauteuil biedt voor elk moment een hoog zitcomfort en is ideaal voor gebruik in de ouderenzorg.

Product details

Laguna

Zorgcomfort relaxzetel met zeer hoge afwerkingsgraad. De relax biedt een hoogwaardig zitcomfort, ideaal voor langdurig zitten en ouderen die eerder zwaar behoevend zijn. 

Product details

Wat is een sta-op-relaxzetel?

Een sta-op-relaxzetel is speciaal ontworpen voor comfortabel zitten en gemakkelijk opstaan, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit. Het onderscheidende kenmerk is het geïntegreerde hefsysteem, dat gebruikers helpt om zonder veel inspanning op te staan door de stoel geleidelijk omhoog en naar voren te kantelen. Deze relaxzetels bieden vaak extra comfortopties om het comfort en welzijn te verbeteren. Kortom, sta-op-relaxzetels combineren comfort en mobiliteitsondersteuning voor mensen met beperkte bewegingsvrijheid.

Wat is een medische relaxzetel?

Een medische relaxzetel is een speciaal ontworpen stoel die therapeutische voordelen biedt aan mensen met medische aandoeningen of specifieke zorgbehoeften. Deze relaxzetels voor zorgvragers hebben geavanceerde functies zoals verstelbare zithoudingen, mobiliteit, fixatie of andere opties en accessoires. Ze verlichten pijn, bevorderen ontspanning en bieden comfort aan mensen met aandoeningen zoals chronische pijn, mobiliteitsproblemen en herstel na een operatie. Een medische relaxzetel verbetert de zorg en het welzijn van patiënten, zowel thuis als in de zorgfaciliteit.

Komt er een vergoeding in aanmerking bij de aankoop van een sta-op-stoel?

In België kan de aankoop van een sta-op-stoel in sommige gevallen vergoed worden, voornamelijk op basis van medische noodzaak via de ziekteverzekering. De voorwaarden en procedures variëren, dus neem contact op met uw ziekteverzekering of een zorgprofessional voor specifieke informatie over vergoedingsmogelijkheden. Voor particuliere verkoop kan je ook altijd terecht bij Forever Home.

Is een sta-op-relaxzetel beter voor je rug dan een gewone fauteuil?

Een sta-op-relaxzetel kan gunstiger zijn voor de rug dan een gewone fauteuil. Dit komt doordat sta-op-relaxzetels ergonomisch zijn ontworpen en ondersteuning bieden aan de rug, nek en benen. Het hefsysteem maakt het opstaan gemakkelijker, wat rugbelasting kan verminderen. Bovendien bieden ze vaak verschillende zithoudingen, wat extra comfort en rugontlasting oplevert. Het is echter belangrijk om de juiste stoel te kiezen op basis van uw specifieke rugproblemen en advies in te winnen bij een zorgprofessional.

Kies je beter een elektrische relaxzetel of een handmatig verstelbare relaxfauteuil?

De keuze tussen een elektrisch verstelbare relaxzetel en een handmatig verstelbare relaxzetel hangt af van persoonlijke voorkeur en behoeften. Elektrische zetels bieden moeiteloos en nauwkeurig verstellen, handig voor minder mobiele personen. Handmatige zetels zijn soms eenvoudiger te bedienen en vereisen geen stroombron, wat de mobiliteit van de relaxzetel ten goede komt. De keuze is afhankelijk van gemak en individuele behoeften, met de elektrische optie voor ultieme verstelbaarheid en het handmatige voor eenvoud en gemak.