De natuur als helend element voor lichaam en geest

De natuur als helend element voor lichaam en geest 

De kracht van de natuur is niemand onbekend, al wordt de impact op onze gezondheid soms nog onderschat. Moments Furniture zet samen met Studio M sterk in op een totale outdoor beleving om zo ook buitenshuis een healing environment te creëren. Het resultaat? Krachtige buitenconcepten afgestemd op de specifieke noden van de zorg.

Met je handen wroeten in de aarde, een wandeling in het park of bos, met de blote voeten in het gras staan of leunen tegen een boom: het maakt het hoofd leeg en heeft een therapeutisch effect. Wist je dat je zelfs niet veel inspanningen moet doen om de voordelen van de natuur te voelen? Bewust kijken naar het groen in de tuin, het park of het bos ontspant lichaam en geest. Daarom zet Moments Furniture vanuit hun filosofie ‘creating healing environments’ sterk in op zorgmeubilair buitenshuis.

Therapeutische tuinen

De positieve effecten van de natuur op het lichaam en de geest zijn bewezen. Door naar buiten te gaan krijgt je lichaam meer zuurstof binnen en vermindert de hoeveelheid cortisol in je systeem. Je bloeddruk en hartslag verlagen en je immuunsysteem krijgt een boost. Daardoor ben je rustiger, meer ontspannen en heb je typisch ook een betere nachtrust.

Vanuit die insteek werd in Leuven Centraal een tuin ingericht voor de gedetineerden. Deze mensen zijn vatbaar voor angsten en depressies, en zijn bovendien vaak op zoek naar zingeving. De rustgevende impact van de groene omgeving is niet het enige voordeel. Ze leren tegelijk bij qua soft en hard skills: doorzetten, planmatig denken en de juiste technieken beheersen. Het is de combinatie van al die factoren die het therapeutisch effect van de tuinen vergroot.

Outdoor comfort en veiligheid

In zorgomgevingen is het essentieel om bewoners en patiënten meer naar buiten te krijgen. Door in te zetten op het juiste zorgmeubilair buiten en ook de verplaatsing vlot te ondersteunen, verlaag je de drempel voor de zorgvragers.

Met comfortabele, ergonomische tafels en stoelen heeft Moments Furniture een uitgebreid gamma outdoor meubelen, toegespitst op de noden van een zorginstelling: toegankelijk voor rolstoelen of relaxzetels op wielen, stevig zodat het niet gaat kantelen en toch makkelijk te verplaatsen. En door duurzame materialen te combineren met stijlvolle ontwerpen is niet alleen de tuin maar ook het terrasmeubilair een streling voor het oog.
 

Ontdek meer over outdoor healing environments