Nieuw magazine Creating healing environments

Beste vrienden van de zorgsector,

30 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de zorgsector, met de overname  van het in 1935 opgerichte Braekevelt. Begonnen met het ambachtelijk maken van kerkstoelen groeide dit Belgische familiebedrijf intussen uit tot een gewaardeerde fabrikant van zorgmeubelen. 

Zusters en priesters maakten nog lang deel uit van ons klantenbestand. Ze kochten bij ons kerkstoelen en zetten ons er toe aan massieve beuken meubels te produceren voor hun woonzorgcentra. De eerste kwaliteitsbeuk, pen-gatverbinding en warme beenderlijm maakten deze meubels onverwoestbaar. Ook vandaag nog passen we met fierheid deze ongelofelijk sterke productiemethode toe op bepaalde modellen. 

Vanaf het begin was onze missie: “Mensen  beter te laten leven, in een wereld van mensen voor mensen.” Anno 2021 is dat niet anders. Moments Furniture Group is internationaal actief en focust op de ontwikkeling, productie, verdelen van zorgmeubilair, medische hulpmiddelen en het creëren  van concepten voor zorgruimtes waarin de mens centraal staat. De zorgmarkt is in constante verandering en daarop spelen  we in aan de hand van onze knowhow, duurzame en innovatieve aanpak. Zo zijn we de best mogelijke partner bij de realisatie van zorgconcepten en nieuwe zorg- modellen. De mogelijkheden zijn enorm en de uitdagingen waarvoor we staan boeiender dan ooit.

Samen met onze meer dan 150 enthousiaste  medewerkers en onze CEO Peter Sarasyn koesteren we, als Belgisch familiebedrijf,  dan ook de ambitie zorgbehoevende mensen te helpen om langer gelukkig te leven. Een sociaal verantwoorde en maatschappelijk relevante missie in een wereld waar de vergrijzing en het aantal zorgbehoevenden alsmaar toenemen.

Door de jaren heen zijn we ons, constant evoluerend, meer en meer bewust geworden dat de inrichting van zorgfaciliteiten verder gaat dan het integreren van kwalitatief zorgmeubilair. Het gaat ook en vooral over beleving, het creëren van gezellige, rustgevende ruimtes met maximale aandacht voor ergonomie waar bewoners, patiënten, bezoekers en personeel zich comfortabel en goed voelen. Het helende karakter van de (zorg)omgeving, waarbij het prikkelen van alle zintuigen centraal staat, daar gelooft Moments in en willen we allemaal graag aan meewerken! 

CREATING HEALING ENVIRONMENTS, onze misse, is gebaseerd op deze overtuiging. En daar willen we jou, als lezer, graag in meenemen. Onze missie is onze passie en we wisselen dan ook graag ideeën uit om zo verder te evolueren. 
Geniet en laat je inspireren,

Benoit Thevelin - Voorzitter

Lees het magazine

Ontdek ons ‘Creating Healing Environments’ magazine

Speciaal voor jou hebben we een nieuw magazine gemaakt waar we het hebben over verschillende aspecten van healing environments, zintuiglijke beleving, valpreventie en kleinschalig wonen.  

Bekijk het volledige digitale magazine of ontvang een gedrukt exemplaar