Hoe gaan we te werk?

Moments Furniture zet in op duurzame ontwikkeling en welbevinden

 

Moments Furniture draagt die circulaire economie hoog in het vaandel. We kiezen voluit voor materialen die een minimale impact hebben op mens en milieu. Tijdens de productie wordt afval ook zoveel mogelijk beperkt en gerecycleerd. Bovendien kan ieder onderdeel van onze meubels aan het einde van de levensduur gescheiden en gerecupereerd worden voor verwerking in nieuwe producten.

Duurzame meubels ontwikkelen is meer dan mensen het leven comfortabeler maken. Het is een voortdurende zoektocht naar innovatie en kwaliteit. Zowel bij onze medewerkers, als tijdens het ontwikkelingsproces. Duurzaam ondernemen start dus al bij het ontwerp. Van de selectie van materialen over de verwerking van de grondstoffen tot de recyclage.

Welzijnsbeleid

 

Gezondheid, welzijn en veiligheid staan bij Moments Furniture centraal. We ontwikkelen meubels voor en door mensen. Daarom is ook het welzijn van onze werknemers belangrijk. We streven naar een open werkcultuur met ruimte voor initiatief en zelfontplooiing. Ook loopbaanbegeleiding en -ondersteuning maken hier deel van uit. We bieden kansen aan iedereen. Ongeacht geslacht, leeftijd of achtergrond.

Moments Furniture moedigt sociale interactie op en naast het werk aan. We organiseren regelmatig events en teambuildings voor het personeel. Ook internationale samenwerking vinden we belangrijk. We stimuleren onze werknemers om verder te denken dan hun eigen bureau.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

We hebben maar één planeet en dus draagt Moments Furniture zijn steentje bij. We produceren zo weinig mogelijk afval en werken aan een goede recyclage van alle verzamelde afval. Voor alles inzake milieubeheer, heeft Moments Furniture het milieu management systeem volgens ISO 14001 geïmplementeerd.

Die visie trekken we ook door in een ecologische verpakking bij transport. Zo worden onze producten al jaar en dag geleverd met herbruikbare meubeldekens. Om compacter te laden, transporten te verminderen en verloren verpakkingen te vermijden.

Ook in onze productie hebben we aandacht voor ecologisch verantwoord ondernemen. Al vanaf het eerste ontwerp houden we rekening met het cradle-to-cradle principe. Door de modulaire opbouw van onze meubels, evolueren ze mee met de noden van de gebruikers en kan een meubelstuk aan het einde van zijn levensduur ontmanteld en gerecycleerd worden. 

De hoogste graad van kwaliteit en veiligheid

 

Moments Furniture staat garant voor kwalitatieve producten met de hoogste veiligheidsgraad. Ons meubilair wordt dan ook ontworpen door experts in design en veiligheid. Samen met onze trouwe partners en leveranciers kijken we wereldwijd nauwgezet toe op het gebruik van kwalitatieve materialen en technieken voor de productie van onze meubels. 

Al onze producten worden uitvoerig getest en gecontroleerd. Moments Furniture beschikt over certificering van de ISO9001 normering voor kwaliteitsprocessen inzake correcte aflevering van onze goederen en diensten, Europese normering EN16139 voor kwaliteitsnormen en de nodige CE-attesten. We produceren kwalitatieve producten met een ervaren levensduur van minimum 25 jaar!

Een tweede leven!

 

De levensduur van Moments Furniture producten is 25 jaar. Vanuit de gedachte om maatschappelijk en ecologisch te ondernemen, geven we verouderde en/of teruggenomen meubilair van onze klanten een tweede leven. Lokaal en internationaal. Ook dat hoort bij onze innovatieve en vooruitstrevende visie. 

Zo bezorgde Moments in 2020 nog een 100-tal zorgbedden in de Filipijnen waar ze werden gebruikt in een noodziekenhuis voor COVID-19-patiënten.

Moments Furniture Outlet 

 

Ook onze demo modellen en toonzaalmodellen gaan niet verloren. Ze krijgen een tweede leven in zorginstellingen of bij particulieren. Ideaal voor wie zoekt naar een snel leverbaar en/of scherp geprijsde stoel, zetel, tafel, relaxzetel of hoog-laagbed. 

Meer weten over onze Moments Furniture Outlet collectie? Neem contact op. 

 

Ontdek onze outlet collectie