Een warme, comfortabele thuis

Een ouderenzorgfaciliteit van het hoogste niveau. Voor residentie Beaux-Arts in het centrum van Gent werd een totaalconcept voor de inrichting en beleving ontwikkeld. De visie van healing environments kreeg vorm binnen een warme, huiselijke plek voor bewoners, bezoekers, passanten en zorgverleners. 

Residentie Beaux-Arts van Aldea in Gent combineert een hoogwaardig zorghotel met zorgflats. Studio M adviseerde de (interieur)architect, projectmanager(s) en bouwheer bij de conceptontwikkeling en -uitwerking van de lobby/bibliotheek, polyvalente zaal, leefruimtes, kamers, de restaurants en de buitenruimtes.  Daarnaast werd ook aandacht besteed aan de kamers en assistentiewoningen. Die zijn allen verschillend van indeling en hebben een terras dat uitkijkt op het historische hart van Gent.

Tussen de kamers en assistentiewoningen werd een herkenbare en fictieve rode draad gesponnen die de eenheid en huiselijke beleving van het volledige gebouw kracht bijzet. Zo voelt het er nooit als een zorgomgeving, wel als een gemoedelijke, gastvrije plek waar iedereen graag langs gaat en waar ontmoeting gestimuleerd wordt. Onder meer door het bewonersrestaurant dat overvloeit in een publiek restaurant door de open keuken. 

Interieurarchitect: Bontinck
Conceptueel advies: Studio M
Meubilair: Moments Furniture