Thuiskomen in Kapellen

De stap naar een woonzorgcentrum is geen gemakkelijke. Daarom zet woonzorgcentrum Welvaart in Kapellen op een omgeving waar mensen zich zo goed mogelijk thuis voelen. Die visie uit zich in hun aanpak, maar ook in de keuzes die ze maken in meubilair en gebruikte materialen. Moments Furniture en Studio M stonden hen bij in de inrichting van hun brasserie.

Om de wereld van bewoners groter te laten aanvoelen, koos het woonzorgcentrum ervoor de brasserie anders aan te pakken dan de leefruimtes. Een klein team van bewoners, medewerkers en architecten sprak over wat zij belangrijk vonden in hun omgeving. Op basis daarvan werkte Studio M een basisconcept uit met drie belangrijke factoren: het zitcomfort van bewoners, de ergonomie van medewerkers en esthetiek. De drie factoren samenbrengen was een uitdaging, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. 

Wzc Welvaart werkte samen met Moments Furniture en Studio M om een brasserie op maat van de bewoners te realiseren. Studio M ging daarbij in overleg met het architectenteam. Die begeleiding van concept tot levering was absoluut een meerwaarde. Het eindresultaat met verschillende meubels, texturen en materialen in gezellig groen ademt de sfeer van een brasserie, met de steun en het comfort dat de bewoners nodig hebben. 

Project: woonzorgcentrum Welvaart - Kapellen (BE)
Interieurarchitect: BBSC Architects
Conceptueel advies: Studio M
Meubilair: Moments Furniture

Bekijk de testimonial video