Ergonomische zetels voor afdeling oncologie

Ook bij de dienst oncologie van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden (Mechelen) zijn ze rotsvast overtuigd van het beter-uit-bedprincipe. Patiënten worden dan zoveel mogelijk in beweging gehouden om het genezingsproces te stimuleren. Daarom koos het ziekenhuis niet voor zorgbedden op hun oncologielounge, wel voor de comfortabele relaxzetels Fusion.

Wie chemotherapie krijgt in het Imeldaziekenhuis, doet dat in het comfort en de veiligheid van de relaxzetel Fusion. Met een ergonomisch ontwerp als belangrijkste uitgangspunt. Ook aan hygiëne werd gedacht, door de slimme stofkeuze en de opening tussen zitvlak en rug om vuilophoping te voorkomen. De bilastische hoes onderaan de zetel is eenvoudig te reinigen zonder het zitvlak eruit te nemen.
 

Relaxzetel centraal
De relaxzetels geven de ruimte meteen een andere look-and-feel dan de eerder stigmatiserende zorgbedden in dagziekenhuizen. Bovendien neemt Fusion minder plaats in en past deze perfect in een stijlvol aangeklede ruimte die een huiselijke sfeer uitstraalt. Dat verlicht de stresssituatie waarin een oncologische patiënt zich kan bevinden. Door de elektrische verstelling en manueel verstelbare hoofdsteun bepaalt de patiënt zijn eigen comfort tijdens de uren dat hij in de zetel vertoeft. 

Project : Imelda ziekenhuis - Bonheiden
Interieurarchitect: Hasa architecten
Meubilair: Moments Furniture