Persberichten

Dat heet dan gelukkig zijn

Moments Furniture staat bekend als specialist in meubilair en interieurs voor de zorgsector. Met Forever Home richt het zich sinds dit jaar op de B2C-sector, want senioren moeten vooral gelukkig zijn.

Lees meer

Zorgmeubilair is niet enkel voor thuis of in het rusthuis.

Vrijheid is een begrip dat steeds centraler staat in de levensstijl en verzorging van ouderen en hulpbehoevenden. Dankzij aangepast zorgmeubilair wordt deze vrijheid dan ook alsmaar beter gegarandeerd, zonder dat er daarbij aan comfort, veiligheid of zelfs stijl ingeboet moet worden.

Lees meer

Flip - Moment Furniture - DesignX50

De heruitvinding van de klassieke klapstoel met een verfijnde vorm en een aantal extra functionaliteiten. Dat is Flip , de enige klapstoel op de markt die honderd procent ontworpen is om dienst te doen in de zorgsector. Bedenker is Moments Furniture uit Ingelmunster, specialist in meubilair voor de zorg. Zo is de Flip uitgerust met een speciale kinderveiligheid, die maakt dat de stoel niet zomaar kan dichtklappen bij verkeerd of ongehoord gebruik.

Lees meer

INO - Moments Furniture - DesignX50

Met de INO heeft Moments Furniture een relaxfauteuil ontworpen die home en care combineert. Met als motto ‘Een zetel voor het leven’ evolueert de fauteuil mee tijdens de verschillende levensfases. Hij past zich aan aan het comfort en de zorgnoden van de gebruiker. Met zijn lichte vormgeving helpt de INO om de zorg thuis maar ook in instellingen en ziekenhuizen een vertrouwder gevoel te geven.

Lees meer

Relax zetels in diverse uitvoeringen

Net als alle andere interieurelementen moesten ook de Care Relax-zetels op de kamers van AZ SintMaarten perfect binnen het architecturale plaatje passen. Vandaar dat er resoluut geopteerd werd voor de Ino, het nieuwe paradepaardje in het zorggamma van Moments. “Het innovatieve aan het Ino-concept is dat we steeds van dezelfde basis vertrekken en dat we de zetel nadien haast à la carte kunnen afwerken, naargelang de gewenste functionaliteit en uitstraling”, zegt Marie Thevelin, product manager bij Moments.

Lees meer

Carehome of the future. Denk niet in producten, maar in ‘leefmodellen’

60 participerende bedrijven, 54 serviceflats, 90 rusthuisbedden, 50 medewerkers en 200 bewoners maakten 3 jaar deel uit van de setting van Carehome of the Future. Deze zorgwoning van de toekomst had als doel te informeren en te sensibiliseren, maar voornamelijk om vraag en aanbod in zorginnovatie dichter bij elkaar te brengen in een levensecht open platform.

Lees meer

Moments Furniture (Ingelmunster) pioniert voor senioren die zelfstandig willen wonen

Twee jaar na de lancering van een totaal nieuw businessconcept (onder de noemer Forever Home en Silver Home) plukt het familiebedrijf Moments Furniture van de broers Benoit (foto) en Albert Thevelien daar de vruchten van. Het tachtig jaar oude familiebedrijf pakte in 2013 uit met een eerste B2C-initiatief. Forever Home wil senioren thuis het comfort (zit- en slaapoplossingen) bieden dat het mogelijk maakt om langer zelfstandig thuis te wonen op latere leeftijd.

Lees meer