Pers

De zorgsector beweegt. En ook Moments Furniture staat niet stil. Met een passie voor vakmanschap, kwaliteit en innovatie creëren we elke dag opnieuw een omgeving waarin mensen zich goed voelen.
Op deze pagina vindt u alle persberichten, recent foto- en videomateriaal, ons logo en een uitgebreid persdossier. Zo kunt u ons verhaal op de voet volgen.

Over Moments Furniture

Boiler plate

Moments Furniture, opgericht in 1935 onder de naam Braekevelt, is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verdelen van zorgmeubilair. Kwaliteit, comfort, veiligheid en design kenmerken de uitgebreide collectie slaap- en zitmeubelen. Daarnaast adviseert Moments Furniture ook zorginstellingen bij het inrichten van volledige zorginterieurs.

Naast productiecentra in Ingelmunster (België) en Salzkotten (Duitsland) biedt het onder de naam Moments zijn producten en diensten wereldwijd aan. Daartoe beschikt het over een netwerk van verkoopkantoren in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, aangevuld met internationale partners over de hele wereld zoals Australië, Verenigd Koninkrijk en Hong Kong. De groep telt 150 werknemers en realiseert een jaaromzet van 23 miljoen euro (2019).

Press releases

Dat heet dan gelukkig zijn

DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

Moments Furniture staat bekend als specialist in meubilair en interieurs voor de zorgsector. Met Forever Home richt het zich sinds dit jaar op de B2C-sector, want senioren moeten vooral gelukkig zijn.

Moments Furniture ontwerpt, produceert, stoffeert en assembleert zorgmeubilair en zorginterieurs voor onder andere OCMW’s, rusthuizen, psychiatrische instellingen en ziekenhuizen. Het bedrijf heeft bijna 80 jaren op de teller en is ook actief in Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland. “Onze wortels liggen bij meubelen in beuk”, vertelt CEO Benoit Thevelin. “We gebruiken intussen ook andere materialen, maar leggen nog altijd het accent op een huiselijke afwerking.” In 2012 nam de omzet weer toe van 19 naar 22 miljoen euro, wat volgens Thevelin wijst op een stijgende behoefte. Tegelijk benadrukt de CEO dat zijn bedrijf niet alleen technisch wil innoveren, maar ook emotioneel, waardoor design en esthetiek een belangrijke rol spelen in het aanbod. De stap naar de B2C-markt lijkt daarom klein, maar toch gaf dat niet de doorslag. “We doen die stap vanuit het idee duurzaam ondernemen”, legt Thevelin uit. “We willen onze klanten volgen: mensen willen thuis of in een assistentiewoning oud worden. Een woonst aanpassen is aangenamer, beter, goedkoper en duurzamer dan een verhuizing naar een woon- of zorgcentrum.” Vandaar de lancering van het concept Forever Home. Via aangepast meubilair kunnen de consumenten langer zelfstandig blijven wonen. De onderneming heeft daarvoor een interne werkgroep. De concrete toepassing kent de nodige uitdagingen. Moments Furniture wil zijn particuliere doelgroep “extreem klantgericht” benaderen. Het doet dat bijvoorbeeld via een op maat van senioren gebouwde en dus eenvoudig bedienbare online-etalage. Daarnaast is er uiteraard een echte etalage in Ingelmunster. Via een chatsysteem kunnen geïnteresseerden in real time vragen stellen. “Wij geloven dat we hier een missie hebben”, zegt Thevelin. “Ik geloof dat we ouderen effectief gelukkiger kunnen maken.”

Lees meer

Bekijk alle persberichten

Recent nieuws

We gaan er even tussenuit!

Van 18 juli tot en met 7 augustus zijn we met jaarlijks verlof. We genieten even van zon, rust en onze herwonnen vrijheid! Vanaf maandag 8 augustus staan we dan weer klaar om u met al uw projecten te helpen. 

Lees meer

Meer nieuws

Berichten uit de sector

Totaaloplossingen, van meubilair tot interieurontwerp

Mooi interview in het Franstalig magazine 'Architecture Hospitalière' met Marie en Benoit Thevelin. Ze spreken er de visie van moments furniture, de internationale expansie en de veranderingen in de sector van zorginterieur.

Lees het artikel van Architecture Hospitalière

Des solutions globales, du mobilier à l'aménagement intérieur

Interview met Marie en Benoit in het franstalig magazine Architecture Hospitalière. In het artikel gaan Benoit en Marie dieper in op de visie van moments furniture, de internationale expansie en de veranderingen in de markt van zorginterieur.

Lees het artikel van Architecture Hospitalière

Moments Furniture: 'Gezellig thuis oud worden'

Moments Furniture kreunt onder de afbouw van subsidies voor bouwprojecten in de zorgsector. Gelukkig anticipeerde de onderneming daarop. De eerste producten die rechtstreeks op senioren mikken, zijn inmiddels op de markt.

Lees het volledige artikel op Trends